Tipy jak na skvělý vánoční večírek nejen pro firmy
Čím déle se člověk nachází v pracovním procesu, tím víc vánočních večírků už zažil. A někdy to bývá pěkná nuda, ohraná písnička a záležitost, na kterou se vám ani trochu nechce. Jestli jste to letos vy, kdo má firemní vánoční večírek na starosti, připravte ho tak, že na něj budou hosté dlouho vzpomínat.
Zdroj: unsplash.com
Neotřelé téma
Téma je to nejdůležitější a také nejtěžší. Nejspíš už jste byli na několika karnevalech, večírcích ve stylu retro, s moderátorem i bez… Tematické večírky jsou sice stále v kurzu, jejich obsah je ale jiný.
Co letos uspořádat vánoční večírek v tomto duchu:
Degustační večírek
Alkohol na vánočních večírcích nikdy nechybí a i když se to nezdá, degustace může být cestou, jak umírnit nezřízené pití. Degustovat můžete víno, pivo nebo exkluzivní rumy. Vše by mělo probíhat pod taktovkou profesionálního sommeliéra a hosté budou během degustace možnost prozkoumat chutě, barvy a vůně jednotlivých nápojů a alespoň na chvíli se budou cítit jako profesionálové.
Degustaci můžete povýšit ještě třeba o párování vína s jídlem (oblíbené je párování vína s čokoládou).
Kulinářská show
Buď můžete s několika VIP hosty vyrazit do restaurace, kde nabízejí tzv. chef´s table nebo si takovou show nechte připravit na míru od cateringové firmy. V obou případech se hosté pohodlně usadí a šéfkuchař před nimi připravuje vybrané pokrmy. Při tom povídá nejen o jednotlivých surovinách, je obvyklé, že přidá i vtipné historky ze zákulisí gastronomie.
Když budete mít chuť, může celá show proběhnout jako kurz vaření a vaši hosté odejdou domů obohaceni o nové recepty.
Protáhněte si tělo
Během adventu je vánočních večírků tolik, že by se z toho jednomu zamotala hlava. Řada firem je proto mění na novoroční a pořádá je až v klidnějším čase po Novém roce. Cestou, jak vybočit z davu, může být i podvečerní sportovní aktivita. Nemusíte své hosty nutit k adrenalinovým výkonům, skvěle poslouží třeba sáňkování nebo bruslení. Jde o nenáročné aktivity, při kterých ale vzniká spousta legračních situací. Zážitek můžete umocnit i tematickým zimním občerstvením a hostům dovolit přivést i rodinné příslušníky.
Občerstvení na vánoční večírek
V posledních letech se všechny firmy předhánějí, která nabídne svým hostům lepší občerstvení. I když je jídlo velmi důležitým faktorem, je důležité, aby všem chutnalo, nemusíte se honit za vzdušnými zámky.
Raut by měl být vždy v souladu s tématem večírku a s množstvím pokrmů to vůbec nemusíte přehánět. Trendy jdou totiž trochu jiným směrem: mnohem důležitější je, aby bylo menu lokální, sezónní a poctivě připravené.